Små underbara pepparkakshus på pinne! Släpp loss fantasin och kreativiteten och dekorera dem precis som du vill. De bakas av en vanlig pepparkaksdeg, som ska göras dagen före för bästa resultat. 

Gingerbread House Cake Pops är en av de hetaste baktrenderna just nu från USA och är en pepparkaksversion av den annars så heta trenden cake pops. Enkla och roliga att baka själv. Du skapar helt enkelt små pepparkakshus, sätter dem på en pinne och sedan är det bara att låta kreativiteten flöda och sätta din personliga prägel på dina minipepparkakshus. Varför inte dekorera med kristyr i olika färger, nötter eller minigodisbitar? De här godsakerna med pepparkakssmak passar perfekt som en gå-bort-present inför julens alla adventsfikor!

Så här går du tillväga för att skapa just dina Ginger House Cake Pops:

 

1. Gör mallar av styvt papper till huskropparna:

  • 2 gavlar
  • 2 långsidor
  • 2 takdelar

2. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord. Skär ut husdelarna. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen 3-5 minuter i 225°C (varmluft 200°C). Låt kallna på plåten.

4. Foga samman husdelarna med kristyr.Fäst varje hus på en pinne, med kristyreller överbliven pepparkaksdeg. Garnera och pynta husen.

Lycka till med julbakningen!