100% durumvete från svenska gårdar. Tillverkad i Järna, Sverige.
En lång pasta som har rest kort
Svensk pasta? Ja, den här pastan (eller i alla fall durumvetet den är gjord på) är faktiskt odlad på våra gårdar här hemma i Sverige. Vetet har fått mogna långsamt under ljumma sommardagar och långa, ljusa nätter. Kanske är det därför pastan är så god?
Durumvetet odlas nu med varsam hand av svenska bönder innan det blir till spaghetti i vår alldeles egna pastafabrik i sörmländska Järna. Att pastan inte har transporterats över halva Europa innan den hamnar på din tallrik gör dessutom att den har ett betydligt lägre klimatavtryck än vanlig italiensk pasta. Smaklig måltid!
Durumvet-inte?
Vad är det egentligen för skillnad på durumvete och vanligt vete? Jo, durum är en extra hård vetesort som har en glansig kärna. När det mals blir det till ett mjöl som har precis rätt struktur för att göra en pasta med den där perfekta spänsten och tuggmotståndet.
Vårt närodlade durumvete odlas varsamt på svenska gårdar. Kanske kan du känna smaken av frisk luft och öppna landskap när du äter den?
Mjöl av durumvete.
Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
Energi | kJ | 1435 |
Energi | kcal | 343 |
Fett | g | 2,0 |
- varav mättat fett | g | 0,4 |
Kolhydrat | g | 66 |
- varav sockerarter | g | 0,3 |
Fiber | g | 4,4 |
Protein | g | 12 |
Salt | g | 0 |