Ingredienser
3 baguetter
Dag 1
1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Rör 5 min på låg hastighet och sedan 8 min på hög hasighet i degblandare, eller dubbla tiden för hand.
2. Smörj en skål med rapsolja. Häll degen i skålen. OBS! Degen ska inte fylla mer än 1/3 av skålen. Täck med plast och låt den stå i rumstemperatur i 30–60 min. Lägg sedan degen i kylskåp över natten.
Dag 2
3. Värm ugnen till 250 ̊C (varmluft 225 ̊C) med en bakplåt i mitten och en långpanna i botten.
4. Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i 3 lika stora bitar. Forma försiktigt till avlånga korvar.
5. Ta ut bakplåten ur ugnen och lägg på bakplåtspapper. Lägg därefter på degbitarna och sätt in i övre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 225 ̊C (varmluft 200 ̊C). Häll 1 dl vatten i långpannan i botten på ugnen.
6. Grädda bröden ca 25 min.
7. Låt dem svalna på galler.