Ingredienser

1 kaka, ca 8 bitar

Topping

  • 75 g mandelflagor
  • 2 dl vispgrädde 
  • Florsocker
  • Smör till formen

Semmelkladdkaka

Den här kakan med härlig kardemumma- och mandelsmak går fort att baka och gör det enkelt att kunna njuta av smaken av semla, året om!

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.

3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.

4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.

5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.

6. Låt kakan svalna.

7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.

8. Vispa grädden lätt. 

9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Servera!