Ingredienser
1 paj, ca 12 bitar
Pajdeg
Fyllning
Smörfräst lök och spenat
1. Blanda ihop mjöl och smör med händerna eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt sedan vila i kylen eller frysen i en halvtimme.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min, eller tills det fått lite färg.
4. Riv osten. Mortla kumminfröna. Finskär gräslöken.
5. Vispa samman crème fraîche, mjölk, ägg, ost, kummin och gräslök i en bunke. Smaka av med salt och peppar och häll fyllningen i det gräddade pajskalet.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25-30 minuter, eller tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.
7. Skölj och strimla löken. Fräs i smör i en stekpanna tills den fått lite färg. Precis innan servering, blanda ner spenaten och rör tills den sloknar. Smaka av med salt och peppar.
8. Fördela lökfräset över pajen och servera.