Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
Fyllning
Till servering
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör samman mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och nyp ihop med de torra ingredienserna till en smulig massa.
3. Tryck ut hälften av degen i en stor eller sex mindre formar.
4. Skala rabarbern och skär i ca ½ cm tjocka skivor.
5. Mortla kardemumman och blanda ihop med socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke. Tillsätt rabarbern och blanda så att all rabarber täcks av sockerblandningen.
6. Fördela rabarbern i formen/formarna och smula över resten av pajdegen.
7. Grädda i mitten av ugnen - ca 25 minuter för en stor form och 15 min för de mindre, eller tills rabarbern mjuknat och degen fått fin färg.
8. Servera tillsammans med vispad grädde, vaniljssås eller vaniljglass.