Ingredienser
1 tårta, ca 10 bitar
Fyllning
Botten
1 förp Kungsörnen Citronkaka
Garnering
1. Börja med fyllningen: Hacka chokladen. Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Häll upp blandningen i en skål, låt svalna och ställ sedan i kylskåpet ca 2-3 h.
2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 20-24 cm i diameter. (Kakan bakas i en springform i stället för i en sockerkaksform).
3. Förbered bottnarna: Tillaga citronkakakan enligt anvisningen på förpackningen, Låt kakan svalna och skär därefter i två delar.
4. Snoppa jordgubbarna och lägg dem i en skål. Mosa samman med en gaffel tillsammans med flor- och vaniljsocker, justera mängden socker beroende på hur söta jordugubbarna är.
5. Vispa den vita chokladgrädden med elvisp till en luftig mousse.
6. Vispa grädden till garneringen.
7. Placera botten av kakan på ett fat. Fördela de mosade jordgubbarna och därefter den vita chokladmoussen över kakan. Lägg på den andra kakdelen och bred över vispgrädden med hjälp av en spatel eller kniv.
8. Garnera kakan med jordgubbar, röda vinbär, hallon och/eller andra bär, flisor av vit choklad eller kokosflakes och citronmeliss.