Ingredienser
25-30 krämbullar
Fördeg:
Deg:
Fyllning:
Pensling:
1. Värm mjölken fingervarm och lös jästen däri. Tillsätt övriga ingredienserna till fördegen och blanda i ca 5-6 minuter. Täck över med plastfilm så torkar inte ytan. Låt stå i ca 20 minuter
2. Under tiden gör vaniljcreme: Koka upp grädde, mjölk, socker, vanilj.
3. Vispa ihop äggulor och maizena. Häll lite av den varma vätskan i äggblandingen, rör runt och häll tillbaka allt i kastrullen och koka försiktigt upp till den första bubblan.
4. Tag genast av kastrullen och sila ner i en bunke, rör i gelatinblad och smör.
5. Tillsätt resten av ingredienserna till degen, arbeta i 7 minuter i maskin till en smidig deg.
6. Tag upp på bakbordet och låt den vila i ca 30 minuter. Rulla upp släta bullar ca 25-30 st och låt jäsa till dubbel storlek.
7. Fyll vaniljcreme i en spritspåse med en smal tyll.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
9. Stick ner tyllen i bullen och fyll med vaniljcreme.
10. Baka av på 180 grader i ca 12 minuter.
11. Smält aprikosmarmelad i microvågsugn, pensla bullarna och vänd dem i socker.